Schoeiingen en damwanden

Wat is een beschoeiing of betuining? Een beschoeiing is vaak een grondkering van hout of kunststof die in slootkanten of oevers wordt geplaatst.
Op deze manier kan voorkomen worden dat de oevers afkabbelen of instorten. Door het aanbrengen van een beschoeiing kan er ook niveauverschil worden gemaakt in de tuin of terrein.
Het aanbrengen van beschoeiingen is vaak een hele klus, maar u heeft dan ook wat.
Bij oevers voorkomt het schade terwijl bij toepassing in tuinen de kwaliteit van de tuin sterk vergroot wordt. Een beschoeiing of betuining bestaat uit palen die verticaal in de grond worden aangebracht en planken of schoten die horizontaal aan de palen worden vastgemaakt. De hoogte en de stabiliteit van de bodem is bepalend voor de lengte van de palen en de hoogte van de schotten.
Een verankering is bij grotere hoogte of niet stabiele grond aan te raden.

Een damwand is een professionele en duurzame oplossing voor het opvangen van hoogteverschillen en bestaan uit mes en groefplanken die verticaal worden geplaatst. De planken worden door middel van een gordingsbalk aan elkaar gemonteerd. De hoogte en de stabiliteit van de bodem is bepalend voor de lengte van de planken. Damwanden worden vooral gebruikt voor het opvangen van grotere hoogte verschillen, maar je kan er ook plantenbakken, erfafscheidingen, tuinkuipen etc mee maken.

Benieuwd naar de vele mogelijkheden die wij u bieden? Dan nodigen we u graag uit om contact met ons op te nemen.